Veelgestelde vragen SPMU

 

 

Past semi permanente make-up wel bij mij?

Semi permanente make-up is bij iedereen mogelijk, jong en oud.
Bij Derma Instituut worden de wenkbrauwen “op maat” gemaakt. Voorafgaand wordt er overlegd over de mogelijkheden en het gewenste resultaat. Ook worden de wenkbrauwen voorafgaand uitgemeten en voorgetekend om de gewenste vorm te bepalen. Er is nooit een “standaard” vorm. Wij houden rekening met je persoonlijke wensen, gezichtsvorm, leeftijd en haarkleur. Semi permanente make-up mag er volgens ons nooit te “gemaakt” of “nep” uitzien. Wij doen dan ook niet mee aan ”trend”, aangezien deze altijd verandert. Een natuurlijke verbetering van je eigen wenkbrauw is ons doel,  waarbij we werken aan meer symmetrie en je wenkbrauwen op de juiste punten gaan accentueren wat net die verandering kan maken, maar wel op een natuurlijke manier, dat is ten alle tijden ons streven.
 

Hoe wordt de kleur bepaald?

Wij hebben een ruime keuze aan (vegan) pigmenten namens de richtlijnen van de GGD veilig tatoeëren en piercen, van zeer lichte blond tot donkerbruin tinten. Bij de kleurkeuze wordt gelet op leeftijd, huidtype, haarkleur, koele/warme tinten en uiteraard de wensen van de klant.
Wij werken bewust heel voorzichtig en opbouwend in twee behandelingen. Bij de eerste behandeling werken wij vooral aan de vorm & symmetrie, uiteraard zal je na genezing ook al plezier hebben van meer kleur maar dit zal altijd zeer subtiel zijn na genezing, bij behandeling twee (6 tot 8 weken later) heb je rustig al aan verandering kunnen wennen en is er altijd de keuze om meer intensiviteit te creëren indien je dit wenst. Wij werken met het motto: liever eerst rustig en zo natuurlijk mogelijk beginnen en de volgende keer iets toevoegen, dan in een keer teveel willen. Dit werkt voor ons maar ook voor de klant heel fijn en vertrouwd.
 

Hoelang blijft semi permanente make-up zitten?

De houdbaarheid van de behandeling verschilt per persoon. 
Bij een vette tot normale huid: gemiddeld 8 tot 12 maanden
Bij een droge tot zeer droge huid: gemiddeld 12 tot 18 maanden
 

Is de behandeling pijnlijk?

Het merendeel van onze klanten ervaart de behandeling niet als pijnlijk, en vinden het epileren voorafgaand vervelender. Wij zorgen altijd voor een rustige en ontspannen sfeer in onze praktijk wat klanten als erg prettig ervaren.
 

Hoe lang duurt de behandeling?

Gemiddeld duurt de behandeling bij ons inclusief intake, voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandelingen 90 minuten.
 

Is semi permanente make-up veilig?

Ja! Wij werken uitsluitend via de strenge Hygiëne-, Arbeidsomstandigheden- en Milieu Code onder streng toezicht van de GGD, welke door de ANBOS is samengesteld in samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid. Bovendien wordt bij elke behandeling gewerkt met een nieuwe steriele naald welke na de behandeling wordt vernietigd.
 

Moet ik mijn eigen wenkbrauwen scheren voor de behandeling?

Nee. Wij adviseren om de wenkbrauwen minimaal twee tot drie maanden niet meer te epileren, voor het beste en natuurlijkste resultaat. 

 

Hoe ziet het genezingsproces eruit?

De wenkbrauwen zullen er tot watercontact zeer donker uitzien. Na watercontact beginnen ze langzaam te vervellen waardoor er ongelijkheden,
vlekken, korstjes en pigmentverlies zullen ontstaan. Blijf hier ten alle tijden van af en krab er niet aan. Dit is normaal en hoort bij het genezingsproces. Dit is geen reden voor ongerustheid.
Probeer er zo min mogelijk aan te zitten zodat het mooi kan genezen. Het echte eindresultaat is pas zichtbaar als de wenkbrauwen genezen zijn ná de bijwerking. 
Dag 1 tot 4: zeer donker
Dag 5 tot 9: barsten en open plekken (weinig tot geen kleur te zien onder de barsten)
Dag 10 tot 14: de korstjes zijn er af en de vorm en kleur is licht aanwezig
Dag 15 tot 35: de kleur komt meer naar boven. Indien je de kleur donkerder wenst is dit mogelijk bij de bijwerking.
 

Is een nabehandeling noodzakelijk?

Een eerste bijwerking is noodzakelijk. Zonder deze bijwerking zal het pigment (veel) sneller vervagen. Na de eerste behandeling vervaagd de kleur 40 a 60%. Na de eerste bijwerking is dit maar 20 a 30% en daardoor is pas na de eerste bijwerking je eindresultaat zichtbaar. Let op: je bent zelf verantwoordelijk voor het boeken van je eerste bijwerking binnen 6 a 8 weken. Boek deze afspraak direct na het boeken van de eerste afspraak.
 

Hoe wordt semi permanente make-up aangebracht?

Met een flinterdunne steriele naald wordt een huidvriendelijke pigmentatie vloeistof vlak onder het huidoppervlak aangebracht. Om semi permanente make-up nauwkeurig aan te brengen is vakmanschap en betrouwbare apparatuur een vereiste. In ons schoonheidsinstituut wordt gewerkt met de nieuwste apparatuur en de hoogwaardige en veilige pigmenten.
Uiteraard worden alle voorbereidingen vooraf goed besproken en afgestemd op je wensen en zullen wij altijd een eerlijk advies geven. Pas bij goedkeuring starten wij met de behandeling. 
 

Is semi permanente make-up mogelijk als ik het al eens eerder heb laten behandelen / cover up?

Als je reeds (semi) permanente make-up hebt laten aanbrengen, dien je altijd éérst een foto door te sturen via e-mail of social media. Als we de foto hebben ontvangen zullen we je adviseren over de mogelijkheden. 
Let op: boek nooit een afspraak in als je oude (semi) permanente make-up hebt en geen goedkeuring van ons ontvangen heeft.
 

Wat zijn de tarieven?

Een eerste semi permanente make-up behandeling kost €399,- incl 1 nabehandeling binnen 6 á 8 weken.
De meeste klanten hebben voldoende aan twee behandeling voor een bevredigend eindresultaat. Indien je toch graag nog een derde behandeling nodig hebt / wilt is dit eenmalig mogelijk binnen 12 weken voor €60,-
 
Bijwerking binnen 1 jaar: €160,-
Bijwerking binnen 2 jaar: €235,-
Bijwerking na 2 jaar: €399,-