Veelgestelde vragen SPMU

 

 

Past semi permanente make-up wel bij mij?

Semi permanent make-up is bij iedereen mogelijk, jong en oud.
Bij Derma Instituut worden de wenkbrauwen “op maat” gemaakt. Voorafgaand wordt er overlegd over de mogelijkheden en het gewenste resultaat. Ook worden de wenkbrauwen voorafgaand uitgemeten en voorgetekend om de gewenste vorm te bepalen. Er is nooit een “standaard” vorm. Wij houden rekening met je persoonlijke wensen, gezichtsvorm, leeftijd en haarkleur. Semi permanente make-up mag er volgens ons nooit te “gemaakt” of “nep” uitzien. Een natuurlijke verbetering is ons doel.
 

Hoe wordt de kleur bepaald?

Wij hebben een ruime keuze aan (vegan) pigmenten, van licht blond tot donkerbruin. Bij de kleurkeuze wordt gelet op leeftijd, huidtype, haarkleur, koele/warme tinten en uiteraard de wensen van de klant.
 

Hoelang blijft semi permanente make-up zitten?

De houdbaarheid van de behandeling verschilt per persoon. En kan korter zijn als je een zeer vette huid hebt, snel of veel bloedt tijdens de behandeling.
 Bij een vette tot normale huid: gemiddeld 6 tot 12 maanden
Bij een droge tot zeer droge huid: gemiddeld 12 tot 18 maanden
 

Is de behandeling pijnlijk?

Het merendeel van onze klanten ervaart de behandeling niet als pijnlijk, en vinden het epileren voorafgaand vervelender.
 

Hoe lang duurt de behandeling?

Gemiddeld duurt de behandeling bij ons inclusief intake, voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandelingen 90 minuten.
 

Is semi permanente make-up veilig?

Ja! Wij werken uitsluitend via de strenge Hygiëne-, Arbeidsomstandigheden- en Milieu Code onder streng toezicht van de GGD, welke door de ANBOS is samengesteld in samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid. Bovendien wordt bij elke behandeling gewerkt met een nieuwe steriele naald welke na de behandeling wordt vernietigd.
 

Moet ik mijn eigen wenkbrauwen scheren voor de behandeling?

Nee. Wij adviseren om de wenkbrauwen minimaal twee tot drie maanden niet meer te epileren, voor het beste en natuurlijkste resultaat. 

 

Hoe ziet het genezingsproces eruit?

De wenkbrauwen zullen er tot watercontact zeer donker uitzien. Na watercontact beginnen ze langzaam te vervellen waardoor er ongelijkheden,
vlekken, korstjes en pigmentverlies zullen ontstaan. Blijf hier ten alle tijden van af en krab er niet aan. Dit is normaal en hoort bij het genezingsproces. Dit is geen reden voor ongerustheid.
Probeer er zo min mogelijk aan te zitten zodat het mooi kan genezen. Het echte eindresultaat is pas zichtbaar als de wenkbrauwen genezen zijn ná de bijwerking. 
Dag 1 tot 4: zeer donker
Dag 5 tot 9: barsten en open plekken (weinig tot geen kleur te zien onder de barsten)
Dag 10 tot 14: de korstjes zijn er af en de vorm en kleur is licht aanwezig
Dag 15 tot 35: de kleur komt meer naar boven. Indien je de kleur donkerder wenst is dit mogelijk bij de bijwerking.
 

Is een nabehandeling noodzakelijk?

Een eerste bijwerking is noodzakelijk. Zonder deze bijwerking zal het pigment (veel) sneller vervagen. Na de eerste behandeling vervaagd de kleur 40 a 60%. Na de eerste bijwerking is dit maar 20 a 30% en daardoor is pas na de eerste bijwerking je eindresultaat zichtbaar. Let op: je bent zelf verantwoordelijk voor het boeken van je eerste bijwerking binnen 6 a 8 weken. Boek deze afspraak direct na het boeken van de eerste afspraak.
 

Hoe wordt semi permanente make-up aangebracht?

Met een flinterdunne steriele naald wordt een huidvriendelijke pigmentatie vloeistof vlak onder het huidoppervlak aangebracht. Om semi permanente make-up nauwkeurig aan te brengen is vakmanschap en betrouwbare apparatuur een vereiste. In ons schoonheidsinstituut wordt gewerkt met de nieuwste apparatuur en de hoogwaardige en veilige pigmenten.
Uiteraard worden alle voorbereidingen vooraf goed besproken en afgestemd op je wensen en zullen wij altijd een eerlijk advies geven. Pas bij goedkeuring starten wij met de behandeling.
 

Is semi permanente make-up mogelijk als ik het al eens eerder heb laten behandelen / cover up?

Als je reeds (semi) permanente make-up hebt laten aanbrengen, dien je altijd éérst een foto door te sturen via e-mail of social media. Als we de foto hebben ontvangen zullen we je adviseren over de mogelijkheden. 
Let op: boek nooit een afspraak in als je oude (semi) permanente make-up hebt en geen goedkeuring van ons ontvangen heeft.
 

Wat zijn de tarieven?

Een eerste semi permanente make-up behandeling kost €399,- incl 1 nabehandeling binnen 6 á 8 weken.
De meeste klanten hebben voldoende aan twee behandeling voor een bevredigend eindresultaat. Indien je toch graag nog een derde behandeling wilt is dit eenmalig mogelijk binnen 12 weken voor €55,-
 
Bijwerking binnen 1 jaar: €150,-
Bijwerking binnen 2 jaar: €225,-
Bijwerking na 2 jaar: €399,-