Veelgestelde vragen tatoeage verwijderen

 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dit is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de grootte, diepte, kleuren, huidskleur en het herstel van je eigen lichaam. 
Door de nieuwe meest geavanceerde techniek van de laser worden tatoeages in gemiddeld 4 tot 12 behandelingen verwijderd.


Is de laserbehandeling pijnlijk?

Deze is niet gevoelloos maar de pijn valt voor de meeste klanten gelukkig mee. Een laserpuls is te vergelijken met het afschieten van een elastiekje tegen de huid.


Zal de tatoeage uiteindelijk volledig verdwijnen?

Donkere kleuren reageren meestal het best op de laserpulsen. Iedere kleur is opgebouwd uit een aantal verschillende inktsoorten waarbij de ene mogelijk snel en de andere minder snel op de laserpulsen reageert. Wij kunnen niet garanderen dat een tatoeage 100% verdwijnt. Met onze laser apparatuur worden wel de beste resultaten bereikt.


Hoe lang blijft de huid geïrriteerd na de laserbehandeling?

Na de behandeling kan de huid zwelling en roodheid vertonen die na enkele uren weer wegtrekt.
Koelen met een cold pack vermindert deze zwelling. Er kunnen korstjes en soms blaartjes ontstaan. Na gemiddeld 2 weken is de huid weer hersteld en na 4 a 8 weken kan de volgende behandeling plaatsvinden. Dit hangt voornamelijk af van je wondgenezing en de grootte van het behandelde gebied. Dit wordt samen met je specialiste besproken.

 

Moet ik mijn huid na de laserbehandeling beschermen tegen de zon?

Doordat de huid tijdens de laserbehandeling wordt blootgesteld aan een intense hoeveelheid licht moet overdadig zonlicht worden vermeden. Minimaal 4 weken na de laserbehandeling mag je niet in de zon of zonnebank, tenzij de tatoeage goed wordt afgeplakt.
 


Zijn er beperkingen direct na een laserbehandeling?

Direct na de laserbehandelingen zijn er weinig beperkingen. Je kunt direct na de laserbehandeling bijna al je dagelijkse bezigheden weer oppakken.


Wat zijn de kosten voor het laten verwijderen van mijn tatoeage?

De kosten zijn afhankelijk van de grootte van je tattoo en het aantal behandelingen.
Voor een indicatie van de kosten kun je de tatoeage zelf opmeten, dit doe je door de lengte en  breedte van de tatoeage  bij elkaar op te tellen. Op onze website kun je de prijzen terugvinden. Ook is het uiteraard mogelijk om een afspraak te maken voor een gratis intake gesprek.


Kan er ook een gedeelte van mijn tatoeage verwijderd worden?

Ja, met de laser is het mogelijk heel precies te werken en alleen een bepaald gedeelte te verwijderen. Ook is het mogelijk om de tatoeage alleen lichter te maken voor een cover up. Indien dit het geval is heb je altijd minder behandelingen nodig.
 


Blijven er littekens achter na het verwijderen van mijn tatoeage?

Wij werken uiterst professioneel en met de grootste veiligheid waardoor er geen littekens kunnen ontstaan door onze behandeling. Wel kan er littekenweefsel ontstaan als je niet correct omgaat met het nazorg advies. Ook is de kans aanwezig dat er reeds littekenweefsel is ontstaan bij het plaatsen van je tatoeage. 
 

Wat zijn de risico’s van het laten verwijderen mijn tatoeage?

Hoewel met een goede voorbereiding en een professionele, hygiënische behandeling mogelijke complicaties gering zijn, blijft de kans op een tijdelijke bijwerking aanwezig. De kans bestaat dat er op de behandelde plek blaasjes ontstaan. Deze zijn van tijdelijke aard en vaak binnen 48 uur verdwenen. Soms duurt het herstel wat langer. Zéér sporadisch kan er ook een huidverkleuring ontstaan. Deze verkleuring zal vanzelf wegtrekken, maar kan van enige weken tot enige maanden aanhouden. Er zijn geen complicaties bekend die van blijvende aard zijn zolang je correct omgaat met het nazorg advies.
 

Waar moet ik op letten na de behandeling?

– 48 uur niet sporten
– twee weken geen gebruik maken van de sauna
– twee weken geen gebruik maken van zwembaden
– vier weken geen gebruik maken van de zonnebank / zon